Kamila v Kuchyni: Podzimní jablečný štrúdl jako od babičky!

Máme tu podzim a k podzimu patří nejen vůně zbarveného listí a trávy po dešti. Nejen internetu v tomto období vládnou dýně, pumpkin spice latté a jablečné dobroty. A pokud i vy máte v kredenci pár jablek, které potřebují spotřebovat, ale nechcete sahat po příliš obyčejných receptech, bude tento náš tip pro vás jako dělaný. Přinášíme vám totiž recept na pumpkin spice štrúdl, který zaujme vaše oči i chuťové pohárky. Jak na něj?

Podzimní jablečný štrúdl jako od babičky!

Porce

4

porce

Ingredience

  • jedno balení listového těsta

  • 5-9 jablek dle velikosti

  • 2 balení vanilkového cukru (podle chuti)

  • hrst vlašských ořechů

  • dýňové koření

  • strouhanka na posypání listového těsta

  • 1 lžíce másla

  • 1x vejce

  • čajová lžička rumového extraktu/rumu

Postup

  • Jablka omejeme, a nakrájíme na měsíčky. Zbavíme je středu a nahrubo nastrouháme. Strouháme směrem od středu ke slupce, dokud nám v ruce nezůstane samotná slupka. Tu vyhodíme
  • Jablek vymačkáme co nejvíce šťávy a přidáme do nich jeden vanilkový cukr, lžičku dýňového koření, rumový extrakt či rum a vše promícháme
  • Připravíme si listové těsto na pracovní plochu. Je-li potřeba, vyválíme ho. Následně celou jeho plochu posypeme strouhankou, aby se nám jablka do těsta nevsakovala
  • Jablka rozprostřeme taktéž po celé ploše listového těsta a posypeme je vlašskými ořechy.
  • Těsto opatrně zarolujeme tak, aby se nám nepotrhalo a jeho konce mašlovačkou potřeme vajíčkem, aby nám štrúdl lépe držel
  • Vajíčkem ještě potřeme celý povrch štrúdlu a posypeme druhým balením vanilkového cukru.
  • Vajíčkem ještě potřeme celý povrch štrúdlu a posypeme druhým balením vanilkového cukru. Pečeme při 200 stupních na horkovzduch asi 35 – 45 minut, dokud nám štrúdl krásně nezezlátne
jablečný štrúdl

Podávat můžeme s kávou, čajem nebo s kakaem

Díky dýňovému koření a lahodným jablkům vám celý dům během pečení i po něm provoní opojná vůně podzimu a vy si tak toto kouzelné období vychutnáte nejen na vašem talíři.

Udělejte si naši verzi štrúdlu dnes, nebo jej zahrňte v pohoštění pro vaši další návštěvu, která jeho chuť jistě náležitě ocení!

jablečný štrúdl

Nezapomeňte recept sdílet na sociálních sítích:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *